Χοιρινό ψαρονέφρι με κάπαρη και λεμόνι - Κατερίνα Χρήστου Χοιρινό ψαρονέφρι με κάπαρη και λεμόνι - Κατερίνα Χρήστου

Χοιρινό ψαρονέφρι με κάπαρη και λεμόνι - Κατερίνα Χρήστου

Για 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πέννες
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες 2-3 εκ.
  • 40 γρ.  ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο φύλλα, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προτιμούμε al dente.

Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο μίση ώρα περίπου πριν το μαγείρεμα.

Σε ένα σκεύος στρώνουμε τις φέτες ψαρονέφρι και πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας ώστε να ανοίξουν ελαφρώς. Προσθέτουμε αλάτι και στις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φιλέτα από το ψαρονέφρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μαραθεί, για περίπου 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και μαγειρεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα από το τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, το υπόλοιπο βούτυρο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και να δημιουργηθεί μία βελούδινη σάλτσα.

Επαναφέρουμε τις φέτες ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να καλυφτούν τα φιλέτα από τη σάλτσα και να αναθερμανθούν για 2 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πένες, προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

  • 500 γρ. πέννες
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες 2-3 εκ.
  • 40 γρ.  ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο φύλλα, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προτιμούμε al dente.

Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο μίση ώρα περίπου πριν το μαγείρεμα.

Σε ένα σκεύος στρώνουμε τις φέτες ψαρονέφρι και πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας ώστε να ανοίξουν ελαφρώς. Προσθέτουμε αλάτι και στις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φιλέτα από το ψαρονέφρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά η κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μαραθεί, για περίπου 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και μαγειρεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα από το τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, το υπόλοιπο βούτυρο, την κάπαρη, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και να δημιουργηθεί μία βελούδινη σάλτσα.

Επαναφέρουμε τις φέτες ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να καλυφτούν τα φιλέτα από τη σάλτσα και να αναθερμανθούν για 2 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πένες, προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner