VIDEO DIRECTIONS
Για την πίτσα
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 26Χ35 εκ..
Τοποθετούμε το φουσκωμένο ζυμάρι από το ψυγείο στο ταψί. Αρχίζουμε να το ανοίγουμε σπρώχνοντας με τα δάχτυλα μας από τη μέση προς όλες τις πλευρές του ταψιού φροντίζοντας παράλληλα να αφήνουμε βαθουλώματα πάνω στη ζύμη. Φροντίζουμε το ζυμάρι να έχει το ίδιο πάχος παντού και σταματάμε να ανοίγουμε πριν καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 20’ λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και ανοίγουμε και πάλι με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει όλο το εύρος του ταψιού. Προαιρετικά σε αυτό το στάδιο σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε πάλι το ζυμάρι να φουσκώσει για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τα ντοματίνια με αλάτι, ζάχαρη και ελαιόλαδο.
Αφού το ζυμάρι έχει φουσκώσει, απλώνουμε τη τριμμένη μοτσαρέλα, τη σάλτσα και τα μαριναρισμένα τοματίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου 40’, μέχρι η πίτσα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη φρέσκια μοτσαρέλα και τον βασιλικό.
Για τη ζύμη πίτσας
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα άλευρα, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά. Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Όταν πια το ζυμάρι είναι ομοιογενές και ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις απορροφηθεί και το αλάτι αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο με αργή ροή και ζυμώνουμε για περίπου 3’ με 5’ λεπτά. Συνολικά ζυμώνουμε για 15’ λεπτά.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφαιρούμε την ζύμη σε ένα βαθύ λαδωμένο σκεύος.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να ωριμάσει και να διπλασιαστεί.
Για την σάλτσα πίτσας
Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Σχόλια