Γάλα που προέρχεται από το βρασμό της τριμμένης σάρκας καρύδας μέσα σε νερό -φυτικό γάλα-, με ιδιότητες και γεύση που μοιάζουν με αυτές του ζωικού γάλακτος. Αποτελεί βασικό συστατικό στην ασιατική κουζίνα, στα πιάτα με κάρι, τις σούπες και τα γλυκά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, κάλιο, το φυλλικό οξύ και άλλα ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες. Χρειάζεται προσοχή στο μαγείρεμα, γιατί κόβει εύκολα, απαιτείται διαρκές ανακάτεμα. Δένει με πράσινο κάρι και πράσινο τσίλι. Προτιμήστε την κρέμα καρύδας (πιο παχιά) που είναι καλύτερη ή το γάλα (αραιό) που παίρνεται με τη δεύτερη εκχύλιση.