Μάφινς με κόκκινα φρούτα Μάφινς με κόκκινα φρούτα

Μάφινς με κόκκινα φρούτα

ΓΙΑ 6 ΜΑΦΙΝΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

INGREDIENTS

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 3 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 75 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 120 γρ. σμέουρα, κατεψυγμένα
  • 120 γρ. στρεζέλ, χοντροτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μπέικιν σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, με μία μαρίζ κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, ξανά θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία, σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το γιαούρτι  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας πριν ρίξουμε κάθε δόση να έχει ομογενοποιηθεί η προηγούμενη.

Σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε μεταλλική φόρμα για μάφινς 6 ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για μάφινς.

Κόβουμε τη μύτη της σακούλας και βάζουμε 60 γρ. από το μείγμα στη βάση από κάθε χαρτάκι, τοποθετούμε από πάνω 10 γρ. σμέουρο, προσθέτουμε άλλα 60 γρ. μείγμα και τελειώνουμε με 10 γρ. σμέουρο και 20 γρ. στρεζέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 °C για 35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε εάν έχουν ψηθεί βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και αυτή να βγαίνει καθαρή με πολύ μικρή υγρασία επάνω της.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 3 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 75 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 120 γρ. σμέουρα, κατεψυγμένα
  • 120 γρ. στρεζέλ, χοντροτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μπέικιν σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, με μία μαρίζ κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, ξανά θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία, σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το γιαούρτι  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας πριν ρίξουμε κάθε δόση να έχει ομογενοποιηθεί η προηγούμενη.

Σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε μεταλλική φόρμα για μάφινς 6 ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για μάφινς.

Κόβουμε τη μύτη της σακούλας και βάζουμε 60 γρ. από το μείγμα στη βάση από κάθε χαρτάκι, τοποθετούμε από πάνω 10 γρ. σμέουρο, προσθέτουμε άλλα 60 γρ. μείγμα και τελειώνουμε με 10 γρ. σμέουρο και 20 γρ. στρεζέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 °C για 35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε εάν έχουν ψηθεί βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και αυτή να βγαίνει καθαρή με πολύ μικρή υγρασία επάνω της.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner