Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο

Φοκάτσια με προσούτο μοτσαρέλα και πέστο

ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΕΣ 10 minutes
FiveStar: 
Average: 4 (1 vote)

INGREDIENTS

  • 1 κομμάτι 15x10 εκ.φοκάτσια
  • 50 γρ.πέστο βασιλικού
  • 20 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες
  • 125γρ. φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα
  • 20 γρ. τοματίνια ψητά
  • 10 γρ. ρόκα baby, καθαρισμένη
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη φοκάτσια οριζόντια στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας του πέστο στην κάτω φέτα, προσθέτουμε το μισό προσούτο και ανοίγουμε από πάνω του τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια ίδιου πάχους. Αλατοπιπερώνουμε τη μοτσαρέλα, προσθέτουμε ακόμα 1/3 από το πέστο, τα ψητά τοματίνια, το υπόλοιπο προσούτο, τη ρόκα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο πέστο. Σκεπάζουμε με την πάνω φέτα της φοκάτσιας και σερβίρουμε.

  • 1 κομμάτι 15x10 εκ.φοκάτσια
  • 50 γρ.πέστο βασιλικού
  • 20 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες
  • 125γρ. φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα
  • 20 γρ. τοματίνια ψητά
  • 10 γρ. ρόκα baby, καθαρισμένη
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη φοκάτσια οριζόντια στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας του πέστο στην κάτω φέτα, προσθέτουμε το μισό προσούτο και ανοίγουμε από πάνω του τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια ίδιου πάχους. Αλατοπιπερώνουμε τη μοτσαρέλα, προσθέτουμε ακόμα 1/3 από το πέστο, τα ψητά τοματίνια, το υπόλοιπο προσούτο, τη ρόκα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο πέστο. Σκεπάζουμε με την πάνω φέτα της φοκάτσιας και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner