Burger melt Burger melt

Burger melt

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το σάντουιτς

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 480 γρ. κιμά για burger, 30% λίπος (4 μπαλάκια των 120γρ., σε τετράγωνες λαδόκολλες)
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί (πάχους 1 εκ.)
  • 8 φέτες τυρί έμενταλ
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το προθερμαίνουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αμέσως τοποθετούμε τα μπαλάκια του κιμά, με τη λαδόκολλα προς τα πάνω, το ένα μακριά από το άλλο για να έχουν αρκετό χώρο να απλώσουν. Με μία σπάτουλα πατάμε τα μπαλάκια του κιμά μέχρι να γίνουν λεπτοί δίσκοι περίπου 0,5εκ.. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες, αλατίζουμε καλά από πάνω και σοτάρουμε μέχρι να πάρει έντονη κρούστα ο κιμάς. Γυρνάμε τα μπιφτέκια, βάζουμε από πάνω τους, 2 φέτες τσένταρ στο καθένα και σοτάρουμε μέχρι να έχουμε έντονη κρούστα και να λιώσει το τσένταρ. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μία ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε όλες τις ουσίες που έχουν αφήσει τα μπιφτέκια. Μόλις το κρεμμύδι καραμελώσει και μαλακώσει το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια.
Αν δεν χωράνε όλα τα μπαλάκια άνετα στο τηγάνι κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.

Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε 2 φέτες έμενταλ πάνω στην κάθε μια.
Σε 2 από τις φέτες του ψωμιού τοποθετούμε από 2 μπιφτέκια με τα κρεμμύδια και καπακώνουμε με τις 2 φέτες ψωμιού που απομένουν.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα σάντουιτς και από τις 2 πλευρές μέχρι το ψωμί να κάνει έντονη χρυσαφένια κρούστα και να λιώσει το έμενταλ.
Αφαιρούμε τα σάντουιτς από το τηγάνι, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Για το σάντουιτς

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 480 γρ. κιμά για burger, 30% λίπος (4 μπαλάκια των 120γρ., σε τετράγωνες λαδόκολλες)
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί (πάχους 1 εκ.)
  • 8 φέτες τυρί έμενταλ
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το προθερμαίνουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αμέσως τοποθετούμε τα μπαλάκια του κιμά, με τη λαδόκολλα προς τα πάνω, το ένα μακριά από το άλλο για να έχουν αρκετό χώρο να απλώσουν. Με μία σπάτουλα πατάμε τα μπαλάκια του κιμά μέχρι να γίνουν λεπτοί δίσκοι περίπου 0,5εκ.. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες, αλατίζουμε καλά από πάνω και σοτάρουμε μέχρι να πάρει έντονη κρούστα ο κιμάς. Γυρνάμε τα μπιφτέκια, βάζουμε από πάνω τους, 2 φέτες τσένταρ στο καθένα και σοτάρουμε μέχρι να έχουμε έντονη κρούστα και να λιώσει το τσένταρ. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μία ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε όλες τις ουσίες που έχουν αφήσει τα μπιφτέκια. Μόλις το κρεμμύδι καραμελώσει και μαλακώσει το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια.
Αν δεν χωράνε όλα τα μπαλάκια άνετα στο τηγάνι κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.

Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε 2 φέτες έμενταλ πάνω στην κάθε μια.
Σε 2 από τις φέτες του ψωμιού τοποθετούμε από 2 μπιφτέκια με τα κρεμμύδια και καπακώνουμε με τις 2 φέτες ψωμιού που απομένουν.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα σάντουιτς και από τις 2 πλευρές μέχρι το ψωμί να κάνει έντονη χρυσαφένια κρούστα και να λιώσει το έμενταλ.
Αφαιρούμε τα σάντουιτς από το τηγάνι, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner