Δείτε τα βήματα του πώς να φτιάξετε άψητες γλυκές κρέμες, όπως η πανακότα, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Τοποθετούμε το μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά αν χρησιμοποιούμε (π.χ. βανίλια, κανέλα κ.λπ.) σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε χωρίς ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού (80°C περίπου).
-
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.
-
Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη ζεστή κρέμα.
-
Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
-
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα αν χρειάζεται.
-
Τοποθετούμε στα σκεύη σερβιρίσματος.
-
Κρυώνουμε στο ψυγείο.