Πώς να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ

Πώς να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ

 

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας για να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Λιώνετε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε.

    Η χαμηλή θερμοκρασία είναι σημαντική, γιατί αν καούν τα στερεά γάλακτος, το βούτυρο θα πικρίσει.

    Στην αρχή της διαδικασίας θα σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί.

    step
  2. Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.

    step
  3. Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα

    step
  4. Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος.

    Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner