Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Αν θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα αρκετά πριν από τη χρονική στιγμή της χρήσης, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη ζελατίνη μέσα στο νερό στο ψυγείο ώστε να μη λιώσει.
-
Στύβουμε τη ζελατίνη καλά για να απομακρύνουμε το νερό
-
Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί.
-
Εναλλακτικά, εάν η ζελατίνη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ζεστό υγρό, τη λιώνουμε μέσα σε αυτό - αντί μέσα σε μπεν-μαρί.
(Αυτό το βήμα αντικαθιστά το προηγούμενο)
-
Ανακατεύουμε τη λιωμένη ζελατίνη με το μείγμα που θέλουμε να πήξουμε.
Αν πρόκειται για κάποιο υγρό, είναι καλή πρακτική να το σουρώσουμε.
Τέλος, κρυώνουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει το μείγμα.