Μία από τις πιο διάσημες σάλτσες είναι η βινεγκρέτ.
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας για την παρασκευή της, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός της λιπαρής ουσίας, σε ένα μπολ ή στον κάδο του μπλέντερ.
Αν υπάρχουν υλικά της γευστικής βάσης που δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν, τα προσθέτουμε στο τέλος.
Το σημαντικό εδώ είναι να ξεκινήσουμε με το οξύ και τη μουστάρδα.
-
Προσθέτουμε τη λιπαρή ουσία σιγά-σιγά αναδεύοντας ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα.
Στην αρχή προσθέτουμε το λάδι με πολύ αργό ρυθμό, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, τότε το ρίχνουμε με αργή και σταθερή ροή.
-
Προσέχουμε να προσθέσουμε τη σωστή ποσότητα λαδιού.
Έχουμε ως οδηγό την αναλογία 3-1 και προσέχουμε να μην την υπερβούμε κατά πολύ, διαφορετικά η βινεγκρέτ θα κόψει, δηλαδή τα υλικά θα χωρίσουν και θα επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.
-
Τοποθετούμε τη σάλτσα βινεγκρέτ στη συντήρηση.
Μπορούμε να τη διατηρήσουμε 1 με 2 εβδομάδες.
Επειδή στο ψυγείο αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα κόψει, ανακατεύουμε καλά πριν από τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.