-
Κάνουμε με το μαχαίρι μια εγκοπή στο τελείωμα του σώματος του ψαριού, εκεί που αρχίζει η ουρά.
-
Βάζουμε αρκετό αλάτι στα δάχτυλά μας, ώστε να μην γλιστρά το δέρμα του ψαριού και το πιάνουμε καλά.
-
Κρατώντας με το άλλο χέρι την ουρά του ψαριού για αντίσταση, αρχίζουμε να τραβάμε την πέτσα προς τα επάνω.
-
Συνεχίζουμε το τράβηγμα, ώστε να αποκολληθεί εντελώς η πέτσα από το ψάρι.
-
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.
-
Με ένα ψαλίδι κουζίνας, αφαιρούμε τα μικρά κόκκαλα που βρίσκονται περιμετρικά του ψαριού.
-
Φιλετάρουμε τα φιλέτα ένα προς ένα, δουλεύοντας με ένα εύκαμπτο μαχαίρι ξεκοκκαλίσματος.
-
Προσέχουμε να κάνουμε μικρές και σταθερές κινήσεις πάντα κοντά στο κόκκαλο, το οποίο έχουμε σαν οδηγό για το μαχαίρι.
-
-
-
-