Δείτε τα βήματα της διαδικασίας που εφαρμόζουμε για να δέσουμε το φαγητό με μπερ μανιέ, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Μαλακώνουμε το βούτυρο και το «ζυμώνουμε» με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Για να πήξουμε ένα υγρό με μπερ μανιέ, το φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι.
-
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 2-3 λεπτά, ή μέχρι το υγρό να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
-
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα για να αφαιρέσουμε τυχόν γρομπαλάκια.