![Tips](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![Πώς να «δέσουμε» το φαγητό με μπερ μανιέ](https://yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/howto1257_desimomeMpermanie1_12.jpg?itok=aPhFD0Sa)
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας που εφαρμόζουμε για να δέσουμε το φαγητό με μπερ μανιέ, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Μαλακώνουμε το βούτυρο και το «ζυμώνουμε» με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Για να πήξουμε ένα υγρό με μπερ μανιέ, το φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι.
-
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 2-3 λεπτά, ή μέχρι το υγρό να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
-
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα για να αφαιρέσουμε τυχόν γρομπαλάκια.