Ζυμαρικά με αυγά, τα οποία ανοίγονται σε φύλλα και τεμαχίζονται σε λωρίδες και στη συνέχεια σε μικρά ρομβοειδή ή τετράγωνα τεμάχια. Μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους, ενώ παραδοσιακό πιάτο στην ελληνική κουζίνα είναι ο κόκορας με χυλοπίτες.
Ζυμαρικά με αυγά, τα οποία ανοίγονται σε φύλλα και τεμαχίζονται σε λωρίδες και στη συνέχεια σε μικρά ρομβοειδή ή τετράγωνα τεμάχια. Μαγειρεύονται με πάρα πολλούς τρόπους, ενώ παραδοσιακό πιάτο στην ελληνική κουζίνα είναι ο κόκορας με χυλοπίτες.