

Ισπανικό κρασί το οποίο οφείλει την ιδιαιτερότητά του στις διάφορες ποικιλίες λευκών σταφυλιών, αλλά κυρίως στον τρόπο παλαίωσής του, τη μέθοδο Solera. Τα βαρέλια μπαίνουν σε υπόγεια σε τρεις ή τέσσερις σειρές, η μία πάνω στην άλλη. Η πιο πάνω έχει το πιο καινούργιο κρασί και οι κάτω σειρές το πιο παλιό. Όταν έρχεται η σειρά της εμφιάλωσης, γίνεται ένα πολύπλοκο παιχνίδι μεταγγίσεων, ώστε στο κάτω βαρέλι να μένει πάντα μία ποσότητα που στο τέλος θα είναι η περισσότερο παλαιωμένη.