Κρέας κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια και περασμένο από ειδική μηχανή. Ανάλογα με την προέλευσή του διακρίνεται σε: αρνίσιο, μοσχαρίσιο και χοιρινό. Έχει πολλές εφαρμογές στην ελληνική κουζίνα –μπιφτέκια, κεφτέδες, ρολό, πίτες, μουσακάς–, αλλά και στη διεθνή – αμερικάνικα μπέργκερ, σάλτσα μπολονέζ, τσίλι κον κάρνε κ.ά. Ο κιμάς είναι ένα εξαιρετικά ευπαθές προϊόν και είναι μεγάλος ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηριδίων σε περίπτωση που δεν συντηρηθεί σωστά. Στην ψύξη διατηρείται έως 3 ημέρες και στην κατάψυξη έως 2 μήνες.