Το σαρκώδες όργανο της στοματικής κοιλότητας του μοσχαριού. Ανήκει στην κατηγορία των υποπροϊόντων και χρησιμοποιείται τόσο για την παρασκευή εδεσμάτων όσο και κρεατοπαρασκευασμάτων. Τη γλώσσα του μοσχαριού συνήθως τη συναντάμε καπνιστή ή παστή και μερικές φορές ωμή. Επιλέξτε μαλακή γλώσσα και, αν είναι παστή, μουλιάστε τη μια νύχτα σε νερό για να φύγει το αλάτι. Σιγοβράστε σε νερό με αρωματικά λαχανικά και φυτά, μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε τον φλοιό της και κόψτε σε λεπτές φέτες. Σερβίρεται ζεστή με σάλτσα και πατάτες ή κρύα με χρένο, πίκλες, μουστάρδα και σαλάτα. Η γλώσσα του βοδινού έχει την καλύτερη γεύση σε σχέση με αυτή του αρνιού ή του χοιρινού.