Τροπικό φρούτο με καταγωγή από τη Βραζιλία, με αρωματικό και εύγευστο καρπό.
Επειδή η ωρίμανσή του σταματά μόλις κοπεί, πρέπει να διαλέγουμε φρούτα με γλυκιά μυρωδιά και φρέσκα πράσινα φύλλα. Ορισμένες πράσινες ποικιλίες είναι ήδη ώριμες παρά το χρώμα τους.
Φυλάσσεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3-5 ημέρες και στο ψυγείο μέχρι 10 ημέρες.
Σερβίρεται σε φρουτοσαλάτες και σε κινέζικα πιάτα, ψήνεται στη σχάρα και συνοδεύει κρεατικά.
Τον βρίσκουμε και συντηρημένο σε κονσέρβα.