Μανιτάρια τα οποία έχουν αποξηρανθεί. Στην περίπτωση αυτή αλλάζει η υφή τους αλλά δεν αλλοιώνεται η γεύση τους. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών που κυκλοφορούν σε αυτή τη μορφή: σαντερέλ, μορέλ, σιτάκε, πορτσίνι. Τα τελευταία είναι ευωδιαστή ποικιλία, εξαιρετικά δημοφιλής στην ευρωπαϊκή μαγειρική. Τα αποξηραμένα μανιτάρια πρέπει να μουλιάζονται πριν από τη χρήση. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται μέσα σε σάλτσες και ζωμούς, για να απελευθερώνονται τα αρώματα, και να μην καταναλώνονται ολόκληρα.