Μικρό σφαιρικό φρούτο με μαύρο χρώμα, ανήκει στην οικογένεια των μύρτιλων και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις πολλαπλές διατροφικές και φαρμακευτικές χρήσεις του.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες, και φτωχό σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, γεγονός που το τοποθετεί στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής. Είναι ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν. Οι καρποί του γίνονται χυμοί, μαρμελάδες και χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική.