Ο καρπός της αμερικάνικης καρυδιάς Carya illinoensiss της οικογένειας των Γιουγλανδιδών. Αναπτύσσονται σε εύκρατα κλίματα, κυρίως στην πολιτεία του Τέξας. Το σχήμα, η χροιά και η γεύση του καρπού μοιάζει πολύ με το γνωστό μας καρύδι, με τη διαφορά ότι είναι πιο στενόμακρο. Έχουν πλούσια βουτυράτη γεύση και χρησιμοποιούνται τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική – στην Αμερική είναι διάσημη η καρυδόπιτα με καρύδια πεκάν-. Είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο αλλά ωριμάζουν το Νοέμβριο.