Οι σπόροι από τους οποίους παράγεται η μουστάρδα.
Οι συναπόσποροι είναι μικροί σε μέγεθος και δεν έχουν από μόνοι τους ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Όταν όμως έρθουν σε επαφή με υγρά, απελευθερώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουστάρδας. Συναντώνται σε διάφορα χρώματα (άσπρο, μαύρο, καφέ, κίτρινο) και δίνουν διαφορετικής έντασης πικάντικη γεύση, ανάλογα με το συγκεκριμένο είδος στο οποίο ανήκουν. Οι κίτρινοι σπόροι έχουν την πιο ήπια γεύση από όλους, οι καφέ μέτρια πικάντικη και οι μαύροι την πιο έντονη γεύση.
Η χρήση τους ως καρύκευμα είναι γνωστή από την αρχαιότητα ενώ επίσης εξυπηρετούσαν θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα, εκτός από βασικό συστατικό στην παρασκευή μουστάρδας, ο σιναπόσπορος είναι μπαχαρικό γενικής χρήσης, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρωματικού αιθέριου ελαίου και επίσης εμπεριέχεται σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα όπως αλοιφές και καταπλάσματα.