Φυτό με έντονα πράσινα φύλλα, που καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αν και η καταγωγή του είναι από την Ασία.
Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, βιταμίνες A, C, E και K, και είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, φολικό οξύ και β-καροτένια. Χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες ζυμαρικών, σε λαδερά, σε πίτες και ωμό σε σαλάτες.
Απόλυτα στεγνό, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, μπορεί στο ψυγείο να κρατήσει τη φρεσκάδα του για 4-5 ημέρες.