Μερικές συμβουλές για να πετύχουμε νόστιμους κεφτέδες και μπιφτέκια, είναι οι εξής:
• Προσέχουμε πολύ την πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή τον κιμά στην προκειμένη περίπτωση.
Είναι σημαντικό να επιλέξουμε έναν κιμά που να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος, τουλάχιστον 20%, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια μας θα γίνουν αρκετά στεγνά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές χρησιμοποιούμε μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά.
• Το μείγμα πρέπει να είναι νωπό σε συγκεκριμένο βαθμό.
Το ιδανικό είναι τόσο νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί.
• Αφού ζυμώσουμε το μείγμα, καλό θα ήταν να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να ενσωματωθούν τα αρώματα.