VIDEO DIRECTIONS
Για το ψωμί μπύρας
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το μπέικον. Αφήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να απορροφήσει το λίπος του. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αφού αλλάξουμε το φτερό και βάλουμε το σύρμα, προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και την πολέντα. Κόβουμε το μπέικον και το καραμελωμένο κρεμμύδι σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε και το λίπος του μπέικον από το τηγάνι στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.
Σχόλια