VIDEO DIRECTIONS
Για το κουνέλι
Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια με τον εξής τρόπο: Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε προσεκτικά το πίσω μέρος και απομακρύνουμε τον εξωτερικό φλοιό τους.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φόρες χρειαστεί και κρατάμε το κουνέλι σε μιαν άκρη για αργότερα. Προσθέτουμε εκ νέου ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το μπέικον και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγο να καραμελώσει.
Ρίχνουμε και το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ζωμό, το κουνέλι και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C μέχρι να μαλακώσει.
Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.
Tip:
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κουνέλι με πολέντα, όπως στο βίντεο, ή με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ακόμα και με ζυμαρικά.
Σχόλια