TIPS
Για το χοιρινό και το τελείωμα του πιάτου
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες στην άλμη για 24 ώρες, διατηρώντας στο ψυγείο. Αποσύρουμε από την άλμη και στεγνώνουμε. Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σε χαμηλότερη. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι. Και στις δύο περιπτώσεις, και αν οι μπριζόλες είναι χοντρές, μπορούμε να τελειώσουμε το μαγείρεμά τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Συνοδεύουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα βαλσάμικο.
Για τη σάλτσα μπαλσάμικο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκαφετί χρώμα και να μυρίσει έντονα. Προσθέτουμε το ξίδι (προσοχή, θα αφρίσει) και στη συνέχεια τον ζωμό και τις σταφίδες. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι και το σιρόπι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.





Σχόλια