VIDEO DIRECTIONS
Για τις κροκέτες
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χοιρινό, τη μαγιονέζα, το τυρί, το κρεμμύδι, την κόκκινη ψητή πιπεριά, την κάπαρη και τη λιαστή ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. Σε τρία διαφορετικά σκεύη τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και το τριμμένο ψωμί. Περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε, μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν οι κροκέτες ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Για το ντιπ βασιλικού
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα σε ένα μπλέντερ, ή ένα πολυμηχάνημα, και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα μαζί με το μείγμα βασιλικού και διατηρούμε στη συντήρηση.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί για την κρούστα με άλλα υλικά, αλλάζοντας έτσι το γευστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι ή κορν φλέικς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μυρωδικά ή βότανα. Τέλος, μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το χοιρινό με άλλο μαγειρεμένο κρέας της αρεσκείας σας.
Σχόλια