Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν τα λαχανικά να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°C και διατηρούμε εκεί.
Στο μεταξύ στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα βουτάμε ένα ένα μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το λάδι, ώστε να στραγγίξουν.
Τα αποσύρουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).
Για τη σάλτσα γιαούρτι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια