Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι

Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 450 γρ. μανιτάρια shitake φρέσκα, χωρίς κοτσάνια
  • 4 τμχ. κρεμμύδια φρέσκα, το άσπρο μέρος
  • 20 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Για το γλάσο σόγιας

  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. νερό
  • 25 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 25 γρ. ταχίνι
  • 5 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα του πιάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το γλάσο σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Για το γλάσο σόγιας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 450 γρ. μανιτάρια shitake φρέσκα, χωρίς κοτσάνια
  • 4 τμχ. κρεμμύδια φρέσκα, το άσπρο μέρος
  • 20 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Για το γλάσο σόγιας

  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. νερό
  • 25 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 25 γρ. ταχίνι
  • 5 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για το τελείωμα του πιάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το γλάσο σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Για το γλάσο σόγιας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner