VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Τοποθετούμε τις πατάτες σ’ ένα πιάτο και καλύπτουμε με τα μανιτάρια και τα πράσα.
Ραντίζουμε με λίγο σκορδόλαδο και προσθέτουμε και τις τηγανητές φλούδες.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Για τις πατάτες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Τυλίγουμε τις πατάτες, μία προς μία, σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σ’ ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Ξεφλουδίζουμε προσέχοντας μαζί με τη φλούδα να πάρουμε και μια λεπτή στρώση από τη σάρκα της πατάτας και τις φυλάμε για το τελείωμα του πιάτου.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και αλατίζουμε.
Τις τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και ραντίζουμε με το σκορδόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζουμε.
Για τα πράσα και τα μανιτάρια
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο κόβοντας τα κοτσάνια και μ’ ένα μικρό μαχαίρι αδειάζουμε τα μανιτάρια από το σκούρο μέρος τους. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με την πάνω πλευρά τους προς τα κάτω.
Στο ίδιο ταψί στοιχίζουμε τα πράσα, και αυτά επίσης με την κομμένη πλευρά τους προς τα επάνω.
Περιχύνουμε με το σκορδόλαδο.
Απλώνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο πάνω στα μανιτάρια και τα πράσα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 160°C, παράλληλα με τις πατάτες, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τα βότανα, κόβουμε τα μανιτάρια και τα πράσα σε λεπτές φέτες και τα διατηρούμε ζεστά.
Για τις τηγανητές φλούδες
Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στους 180°C και τηγανίζουμε τις φλούδες από τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές.
Αποσύρουμε σε σκεύος με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
Για το σκορδόλαδο
Σ’ ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά.
Σχόλια