Για την μπατάτα βάντα
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και το τσίλι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τζίντζερ. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά (το κύμινο και τον κουρκουμά) και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο μπολ με τις πατάτες και σπάμε καλά τις πατάτες έως ότου αποκτήσουν σχεδόν τη μορφή πουρέ.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γρ., αλευρώνουμε καλά και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180°C μέχρι ν’ αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σχόλια