Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο
Σε προθερμασμένη κατσαρόλα λιώνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τους κόκκους καφέ και την κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αρώματα των υλικών, για 15 λεπτά περίπου.
Πήζουμε με το κoρν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε την κρέμα, το βούτυρο και το λικέρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα άμεσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
Σχόλια