Για το πιάτο
Καλύπτουμε κάθε φέτα ψωμιού με σπετζοφάι και τοποθετούμε επάνω ένα αυγό ποσέ. Σερβίρουμε.
Για το σπετζοφάι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την ντομάτα, το ζωμό, την ντέμι γκλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
Για το αβγό ποσέ
Στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο και σπάμε το αυγό προσεκτικά. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να παραμείνει μελάτο.
Σχόλια