Και το βράσιμο αυγού έχει τον τρόπο του, αν θέλουμε να το κάνουμε σωστά.
Πρέπει να ξέρουμε ότι ένα κακοβρασμένο αβγό εμφανίζει άσχημο πράσινο-γκρι χρώμα γύρω από τον κρόκο του.
Μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα κάτι τέτοιο, φτάνει να ακολουθήσουμε κάποιες πολύ βασικές οδηγίες.
Δείτε ποιες είναι αυτές, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
-
Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα.
Τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
-
Βράζουμε για ένα λεπτό και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
-
Εάν θέλουμε μελάτο αυγό, το αφήνουμε μέσα στο νερό για ακόμα 3 λεπτά.
Για σφιχτό αυγό – αλλά ζουμερό – το αφήνουμε 5 λεπτά.
Εάν βράσετε αυγά και δεν τα καταναλώσετε αμέσως, τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό. Έτσι, δεν θα παραμαγειρευτεί ο κρόκος.