Προέλευση & Καλλιέργεια
Λευκή ποικιλία, η καταγωγή της οποίας δεν είναι γνωστή. Στην Αττική ωστόσο, η καλλιέργειά της φαίνεται να μετρά χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στους Νομούς Αττικής, Ευβοίας και Βοιωτίας και σποραδικά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Αρώματα
Φρουτώδη αρώματα μεγάλης ποικιλίας, όπως ροδάκινο, λεμόνι, ακτινίδιο, φράουλα, κ.α.
Στόμα
Ευχάριστη γεύση, τα χαρακτηριστικά της οποίας εξαρτώνται από τον τόπο προέλευσης του κρασιού.
Γενικές πληροφορίες
Είναι αρκετά παρεξηγημένη ποικιλία, η οποία μπορεί να δώσει λευκά κρασιά με καλή ισορροπία ανάμεσα στην αλκοόλη και την οξύτητα, εφόσον φυτευτεί σε περιοχές με κάποιο υψόμετρο. Διαφορετικά δίνει υψηλόβαθμα κρασιά, μικρής οξύτητας. Αποτελεί τη βάση της Ρετσίνας!