Για να μην «κολλήσουν» τα μακαρόνια, να ρίχνω λίγο λάδι στο νερό που βράζει;

Για να μην «κολλήσουν» τα μακαρόνια, να ρίχνω λίγο λάδι στο νερό που βράζει;

Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους που δεν έχουν καμία βάση υποστήριξης. Η προσθήκη λαδιού στο νερό που βράζει, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Το λάδι αυτό θα σταθεί στην επιφάνεια του νερού και δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τα μακαρόνια. Δεν υπάρχει λοιπόν απολύτως κανένας λόγος να το βάζουμε σε αυτήν τη φάση.

Το λάδι είναι χρήσιμο μόνο μετά το σούρωμα των ζυμαρικών. Όταν δεν πρόκειται να καταναλώσουμε τα μακαρόνια άμεσα και θέλουμε να τα συντηρήσουμε, τότε, αφού τα κρυώσουμε, τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι και τα αποθηκεύουμε. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner