Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια –μέλι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με noodles.
Για τη σάλτσα σόγια – μέλι
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κoρν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.
Σχόλια