Για το πιάτο
Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος και αναμιγνύουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και αυτό αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος ο ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό με τα λαχανικά μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του.
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Σχόλια