Κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια Κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια

Κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος, φιλέτο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο αποξηραμένα
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει έντονο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και δίνουμε και σε αυτά ωραίο καστανό χρώμα περιμετρικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τον ζωμό, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και φέρνουμε σε βρασμό.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως αλλά να παραμείνει ζουμερό και να πήξει η σάλτσα, για 6-8 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος, φιλέτο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο αποξηραμένα
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει έντονο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και δίνουμε και σε αυτά ωραίο καστανό χρώμα περιμετρικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τον ζωμό, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και φέρνουμε σε βρασμό.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το βάζουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως αλλά να παραμείνει ζουμερό και να πήξει η σάλτσα, για 6-8 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner