Για το κοτόπουλο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τσορίζο, το κρεμμύδι, το κύμινο και τις τρεις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και το ζωμό.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα του και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να χυλώσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σχόλια