Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια