VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Όταν πια οι κρέμες έχουν κρυώσει, τις γαρνίρουμε βάζοντας από πάνω λίγο από τις μαριναρισμένες φράουλες, το μπισκότο και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.
Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ζάχαρη και να την κάψουμε με ένα φλόγιστρο, όπως θα κάναμε σε μία crème brûlée.
Για την κρέμα λεμόνι
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κρόκο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν Σουρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς μέχρι η κρέμα να φτάσει στους 70 βαθμούς κελσίου (η κρέμα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε ελαφρά το σκεύος και η κρέμα δεν ‘τρέμει'). Αποσύρουμε τις ψημένες κρέμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
Για το μπισκότο
Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Σε ένα μούλτι βάζουμε 300 γρ. από τις φράουλες, μαζί με το σιρόπι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις υπόλοιπες φράουλες και αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.
Σχόλια