Παγωτό βανίλια

Παγωτό βανίλια

Για 600 γρ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (48 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. 

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. 

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner