Για το παγωτό
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.
Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σχόλια