Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κοτόπουλο. Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στο μπολ, το τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 4 ώρες.
Για το πιτάκι
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο ελαιόλαδο από κάθε πλευρά. Ζεσταίνουμε το ίδιο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες λίγα δευτερόλεπτα, από κάθε πλευρά.
Απλώνουμε όσες περισσότερες τορτίγιες μπορούμε, σε μια επιφάνεια εργασίας, τη μία δίπλα στην άλλη, με την καμπυλωτή πλευρά να κοιτάζει δεξιά. Τοποθετούμε στη μέση και λίγο στο κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας, 30 γρ. περίπου από το κοτόπουλο και λίγη από την καροτοσαλάτα.
Πιάνουμε το αριστερά κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης, δημιουργώντας ένα χωνί.
Κρατώντας το πιτάκι όρθιο, γεμίζουμε με λίγο γιαούρτι και τυλίγουμε όλο το πιτάκι με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
Σχόλια