VIDEO DIRECTIONS
Για τα λαχανικά τουρσί
Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε δύο βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό υγρό στο βάζο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο υγρό να κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το αγγούρι και το αποθηκεύουμε και αυτό στο ψυγείο.
Δοκιμάζουμε και ορίζουμε με κριτήριο το προσωπικό μας γούστο το χρόνο πικλαρίσματος.
Tip:
*Ανάλογα το άρωμα και τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στα λαχανικά τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη από ξύδι, μπαχαρικά και βότανα.
*Σε λαχανικά που είναι λεπτοκομμένα και ευαίσθητα όπως το αγγούρι, συνήθως χρησιμοποιούμε κρύο υγρό.
*Σε λαχανικά που θέλουμε να «μαλακώσουμε» τη γεύση τους, όπως το κρεμμύδι, ή είναι χοντροκομμένα, χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό.
Σχόλια