VIDEO DIRECTIONS
Για τους κολοκυθοκεφτέδες
Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το κολοκύθι και το καρότο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να αποβάλουν μερικά από τα υγρά τους.
Στύβουμε το κολοκύθι και το καρότο ώστε να φύγουν τα περιττά ζουμιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες των 80 γρ.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σφίξουν.
Βγάζουμε τους κεφτέδες και σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τους αλευρώσουμε, αν φοβόμαστε ότι θα κολλήσουν στο τηγάνι.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να έχει μαλακώσει αρκετά το τυρί στο εσωτερικό τους.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τη ρόκα.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια