Για το πιάτο
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (μία με μιάμιση ώρα).
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις πατάτες και το ψητό σκορδο. Σπάμε το μείγμα μ’ ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
* Το βίντεο περιέχει και την εκτέλεση για το λεμονάτο κοτόπουλο με φινόκιο και πράσο.
Σχόλια