Banoffee Banoffee

Banoffee

ΓΙΑ 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ Ή ΤΑΡΤΙΕΡΑ 25 ΕΚ., ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (153 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το στήσιμο του banoffee

  • 400 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ
  • 800 γρ. γέμιση καραμέλα
  • 350 γρ. μπανάνες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. και διαγώνια
  • 500 γρ. σαντιγί με καραμέλα
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • σάλτσα καραμέλας

Για τη γέμιση καραμέλα

  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο


 

Για τη βάση μπισκότου

  • 300 γρ. μπισκότο τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σαντιγί καραμέλας

  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το στήσιμο του banoffee

Μόλις η γέμιση καραμέλα είναι έτοιμη, την απλώνουμε στην κρύα βάση του μπισκότου και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει.

Τοποθετούμε τις μπανάνες κυκλικά πάνω στη γέμιση καραμέλα από έξω προς τα μέσα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του banoffee. Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τις μπανάνες με τη σαντιγί και τελειώνουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

 

Για το βρασμένο ζαχαρούχο

Βυθίζουμε την κλειστή κονσέρβα του ζαχαρούχου σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια θα χρειάζεται να συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα. Κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Για τη γέμιση καραμέλα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βρασμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν όλοι οι κόμποι και να αποκτήσει μια λεία και γυαλιστερή όψη.

Για τη βάση μπισκότου

Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα όπου θα συνθέσουμε το γλυκό και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει το μπισκότο.

Για τη σαντιγί καραμέλας

Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για το στήσιμο του banoffee

  • 400 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ
  • 800 γρ. γέμιση καραμέλα
  • 350 γρ. μπανάνες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. και διαγώνια
  • 500 γρ. σαντιγί με καραμέλα
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • σάλτσα καραμέλας

Για τη γέμιση καραμέλα

  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο


 

Για τη βάση μπισκότου

  • 300 γρ. μπισκότο τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σαντιγί καραμέλας

  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

VIDEO DIRECTIONS

Για το στήσιμο του banoffee

Μόλις η γέμιση καραμέλα είναι έτοιμη, την απλώνουμε στην κρύα βάση του μπισκότου και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξει.

Τοποθετούμε τις μπανάνες κυκλικά πάνω στη γέμιση καραμέλα από έξω προς τα μέσα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του banoffee. Συνεχίζουμε και καλύπτουμε τις μπανάνες με τη σαντιγί και τελειώνουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

 

Για το βρασμένο ζαχαρούχο

Βυθίζουμε την κλειστή κονσέρβα του ζαχαρούχου σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια θα χρειάζεται να συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα. Κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Για τη γέμιση καραμέλα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βρασμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν όλοι οι κόμποι και να αποκτήσει μια λεία και γυαλιστερή όψη.

Για τη βάση μπισκότου

Λιώνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα όπου θα συνθέσουμε το γλυκό και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει το μπισκότο.

Για τη σαντιγί καραμέλας

Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner