Για το πιάτο
Σερβίρουμε τα μαριναρισμένα κεράσια με την κρέμα, το παγωτό και το τριμμένο μπισκότο.
Για την κρέμα πικραμύγδαλο
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε πριν το σημείο του βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά , τη ζάχαρη και το corn flour.
Με προσοχή ομογενοποιούμε το μίγμα των αυγών με το γάλα, ρίχνοντας σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.
Περνάμε τη κρέμα από σινουά ή ψιλή σίτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει ενσωματώνουμε στην κρέμα τη σαντιγί σταδιακά σε 2 ή 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Για τα μαριναρισμένα κεράσια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρινάδα μαζί με τα κεράσια και τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες.
Για τη μαρινάδα κεράσι
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λάιμ. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε .Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Σχόλια