VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.
Για το κουνουπίδι
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν. Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.
Σχόλια